Poker på riktigt eller online?

Det har väl inte kunnat undgå någon att poker är ett av våra mest populära spel. Det har dels lång tradition och är väl utbrett över hela världen. Det finns en rad olika typer av poker. Texas Hold’em är ett av de som är väldigt känt från tv-shower och även det spel som många av proffsen spelar. En sak som helt revolutionerade pokern var internets intåg i början på 2000-talet. Nu gick det helt plötsligt att spela poker på internet, som man sa då. Onlinepoker kallas det oftast för idag. Många hakade på den nya trenden medan andra fortfarande tycker att det är roligare att spela på riktigt. Så den stora frågan är, vad är bäst egentligen; poker på riktigt eller online?

Tillgängligt dygnet runt

Intresset för poker fullkomligt exploderade i början på 2000-talet. En orsak var att det kom nyheter om att glada amatörer hade möjlighet att kvalificera sig till stora turneringar genom att spela online. De kunde satsa en mindre summa och vinna för att sen få en plats vid bordet på live-turneringar med stora pengar i potten. Vanliga ungdomar talade ut i pressen om hur de satt uppe på nätterna för att spela och drog in mer pengar än sina föräldrar. Den största hypen runt poker gick över efter några år men det är fortfarande väldigt populärt att spela poker online.

Många aktörer på marknaden

För den som inte känner för att spela poker är det enkelt att spela online. Det finns en lång rad av aktörer på marknaden som tillhandahåller poker online. En av dem är det internationella spelbolaget Unibet som erbjuder flera typer av spel online. Det mest populära är Unibet Poker som inte bara erbjuder enskilda partier utan även hela turneringar. Då finns chansen att kunna kvalificera sig online för att sen få en plats vid deras live-turnering Unibet Open.

Många fördelar online

Att spela online har många fördelar. Du kan spela när du vill och du har som ett helt smörgåsbord av spelbolag att välja mellan. Alla har sin speciella stil så du kan lätt hitta din favorit som passar dig. Det går också att välja mellan olika sorters poker som Texas Hold’em, Omaha Hi Lo och så vidare. Det brukar även finnas livepoker, där du får en blandning av onlinepoker och poker på riktigt. Så är du en person som gärna sitter hemma ensam eller gillar att ägna dig åt spännande hobbys under dygnets alla timmar, ja då kan onlinepoker passa dig.

Poker på riktigt

Sen finns det den sortens spelare som tycker att ett parti poker är det samma som socialt umgänge. Kanske du drar dig till minnes hur hela familjen satt uppe på kvällarna på semestern och spelade. En typ av poker som har varit mycket populär här i Sverige är den sort som kallas Chicago. Det är ett klassiskt pokerspel där alla spelare får fem kort och två byten. Det gäller att få en så bra hand som möjligt under de förutsättningarna. En bra hand kan till exempel vara triss i kungar eller färg. Den högsta handen är dock en så kallad royal flush. Då har man lyckats samla på sig en stege i samma färg där högsta kortet är ett ess. Den handen vinner över alla andra händer.

Socialt

Som vi nämnt ovan så är det den sociala biten med poker som lockar och då vill man så klar spela tillsammans med andra. Det är också lättare att läsa av sina motspelare när man sitter ansikte mot ansikte. Det gäller att lägga sig till med sitt bästa pokeransikte så man inte avslöjar sin nästa bluff. Om du har sett pokerproffs spela så har du sett att de ofta lagt sig till med en så neutral min som möjligt. Inga känslor får synas. När vanligt folk spelar brukar det vara svårare, vi känner ju också våra vänner väl och kan lätt känna igen när någon ser extra nervös eller exalterad ut. Så om du är den sociala typen så är poker på riktigt det bästa valet för dig. Se till att samla vännerna och ha en riktig pokerkväll med spel och trevlig samvaro.

24 Feb 2020