Ett förtälts fascinerande historia

Vissa har passion för förtält. Det är en särskild konstruktion som många campare har glädje av. Har du något förhållande till förtält? Har du någon favorit. Här får du veta mer om förtältet Isabella.

Isabella förtält

Isabella Commodore är en kombination av klassisk Isabella-design och moderna material. Djupet på tre meter och möjligheten att välja mellan tre stativtyper har stora fördelar, särskilt för dig som växlar mellan säsongscamping och resande och gärna vill ha gott om plats i förtältet. Stora panelindelade panoramafönster gör Commodore till ett behagligt vardagsrum med ett unikt ljusinfall. Det är lätt att hålla ett bra inomhusklimat i förtältet, eftersom Commodore-modellen har myggnätsfönster med folieklaff i båda gavlarna samt en inbyggd toppventilation i mitten av fronten.

Tre meters djup och valet mellan tre stativtyper har stora fördelar, speciellt för dig som växlar mellan säsongscamping och resor och vill ha gott om plats i förtältet. Stora panoramafönster gör Commodore till ett bekvämt vardagsrum med unikt ljusinsläpp. Det är lätt att upprätthålla ett bra inomhusklimat i förtältet, eftersom myggnätfönstret i Commodore-modellen har folier i båda ändarna och en inbyggd toppventilationsanordning mitt på framsidan.

Trots lockdown lyckades Isabella öppna en ny 7000 kvadratmeter stor fabrik i Polen, så produktionen borde vara igång.

Snabb historia om Isabella

Isabella grundades 1957 av Søren Odgaard, som gjorde ett tält hemma när han inte kunde köpa ett som passade hans behov. Han var övertygad om att andra människor skulle vara intresserade av hans skapelser och började göra tält till salu.

År 1960 innebar företagets framgång att produktionen överfördes till större lokaler och ett år senare till en ännu större anläggning på dess nuvarande adress. År 1964 togs Isabellas första förtält i produktion, och 1975 startades det första dotterbolaget i Storbritannien. Idag finns koncernens huvudkontor i Danmark och under åren har ett antal av vad Isabella kallar dotterföretag etablerats i Europa, på platser som Norge, Tyskland och Holand, med underföretag i Sverige, Italien, Frankrike och Belgien.

12 Sep 2021