Ökad synlighet med profilprodukter

Letar du efter nya strategier att implementera i företagets marknadsföring? Då kan ett sätt att öka ditt företags synlighet vara att använda så kallade profilprodukter.

En profilprodukt är en produkt tryckt med ett företags eller varumärkets logotyp som är avsedd att fungera som en typ av marknadsföring.

Hur kan du använda profilprodukter i din marknadsföring?

Har du någon gång fått en penna med ett företags eller din skolas namn på? Kanske har du stoppat den i väskan och sedan använt den nästa gång du behövt skriva på en blankett. Precis på detta sätt blir dina kunder påminda om dig varje gång de använder pennan. Även om en kund skulle glömma pennan någonstans eller ge den till en vän, förlorar du inget, utan snarare vinner på det. Med bara en penna har du skapat ökad synlighet och medvetenhet för företaget.

Dela ut profilprodukter till kunder och anställda

Ett bra sätt att öka ditt företags synlighet med profilprodukter är genom att dela ut dem till kunder och anställda på företaget. Till anställda kan du till exempel dela ut större produkter så som T-shirts, väskor och kepsar med företagets logo som tryck och på mässor kan du dela ut små och användbara saker, det finns en mängd olika produkter du kan använda.

Bättre än traditionell reklam

Profilprodukten fungerar annorlunda än traditionell reklam. En reklamfilm eller annons talar om för kunden varför du är bäst, men en profilprodukt väcker intresse och nyfikenhet. Detta öppnar i sin tur upp för att den potentiella kunden själv skapar en positiv uppfattning om ditt företag.

Får en kund något av dig ökar chansen att de vill ge något tillbaka, som att bli din kund till exempel.

Axon Profil är ett företag som kan hjälpa dig att ta fram snygga och effektiva profilprodukter till ert företag, för att ni ska kunna ta företaget vidare till nästa nivå.

14 Feb 2022