Bloggarnas Blogg

 

Theblogg.se är en blogg om till exempel vinylskivor och andra saker. Daniel är expert på lite allt möjligt och bland annat skrivit en guide om bra klotgrillar. Theblogg.se är en generell blogg om allt möjligt medan Husgeråd.nu är en guide kring just köksprylar. Daniel Cederqvist satsar ofta på att ha en kommersiell inriktning med en personlig touch på det han gör.Daniel Cederqvist som driver bloggen, satsar på att göra den både personlig och ha en kommersiell inriktning på den. Det betyder att han kan få provision på till exempel vinylskivor och klotgrillar. I facktermer kallas det för affiliatemarknadsföring, som är en speciell typ av internetmarknadsföring. Man skulle också kunna kalla det för en “affärsmodell”, då många sajters huvudsakliga omsättning är provisionsbaserad.

Snabb, snygg och vettig

Grundtanken med theblogg.se är att ha en estetiskt tilltalande blogg som är tekniskt optimerad. Till exempel vill Daniel Cederqvist bidra med en optimal prestanda som gör att användaren får en så bra upplevelse som möjligt. Det kan till exempel röra sig om bilder i .webp-format och bra drift hos ett bra webbhotell. Daniel använder WordPress som är en populär och stabil plattform för att blogga på. I praktiken bidrar Daniels arbete till att hans blogg laddar supersnabbt till exempel även för mobila användare som inte har lika snabbt internet.

Sedan bortsett från det rent estetiska, så är tanken med theblogg.se, att själva innehållet ska vara vettigt också. Daniel har i flera år skrivit på olika blogg och webbplatser. Han funderar på att gå en kurs på Berghs för att förbättra sitt skrivande ytterligare. Sedan har Daniel också läst på Stockholms Universitet, så han en del akademiskt skrivande i bagaget också. Allt detta borgar för att bloggen blir högkvalitativ ur ett innehållsperspektiv, att det finns förutsättningar att det blir en populär blogg på lång sikt.

Drömmar och visioner

Daniel är en drömmare och theblogg.se är hans plattform för hans drömmar. Han satsar på att baka galna saker i köket, han satsar på att bli expert på robotdammsugare. Han satsar inte minst på att skaffa en fantastisk skivsamling och Rega Planar 3 skivspelare. Han lovar att dokumentera allt flitigt.

Just vinylskivorna är ett exempel på ett projekt som kan bli hur stort som helst. Han kan absolut blir en stor samlare med sin stora bokhylla med plats för över 2000 LP-skivor! Sedan kommer han att ha middagsbjudningar och vänner. Fint vin, fantastisk mat och musik i Hi-Fi kvalitet. Besök Daniels blogg för att få insyn kring hans drömmar, visioner och ambitioner. Ibland kan det låta som storhetsvansinne men ibland lyckas han också med sina kunskaper och sitt dedikerade intresse kring mycket, faktiskt realisera saker.

11 Aug 2021