Förväntningar på sommaren 2023

Här följer några generella förväntningar som kan vara relevanta för sommaren 2023 baserat på tidigare trender och händelser:

  1. Resande: Med förhoppningen om att pandemin skulle vara under kontroll, kan vi förvänta oss att människor återigen kommer att resa internationellt och inrikes för att uppleva nya kulturer och platser.

  2. Kultur- och sportevenemang: Många sport- och kulturella evenemang som ställdes in under pandemin kan nu komma att återupptas, med återupptagna turneringar och festivaler runt om i världen.

  3. Tekniska innovationer: Tekniken fortsätter att utvecklas snabbt, och vi kan förvänta oss att nya innovationer och tekniska framsteg kommer att göra stora framsteg under 2023.

  4. Sociala aktiviteter: Med avtagande av pandemin kan vi förvänta oss att människor återigen kommer att delta i sociala aktiviteter som fester, utomhuskonserter och andra evenemang som involverar interaktion med andra människor.

  5. Miljömedvetenhet: Eftersom människor blir mer medvetna om miljöproblemen kan vi förvänta oss att fler och fler människor kommer att engagera sig i miljömedvetna aktiviteter som att minska avfallet, använda förnybara energikällor och välja mer miljövänliga alternativ i vardagen.

Mer specifikt, men fortfarande ganska allmän kan vi vänta oss ett varmt väder till sommaren. Meteroelogerna förutspår att sommaren 2023 kommer att bli lika varm som sommaren 2018. Bortsett ifrån de positiva effekterna i form av högtryck och mycket bad kan vi räkna med att värmen kan plåga många till hälsoproblem och att åkrar/gräsmattor blir torra.

The Weeknd kommer till Stockholm (Friends arena) i juni och Coldplay kommer till Göteborg (Ullevi) i juli. Det är bara några av sommarens musikaliska upplevelser. Många fler internationellt stora artister är på världsturné.

Det blir mycket idrottsevenemang under sommaren. Det är mycket motorsport i början på sommaren med EM i Enduro, VM i dragracing och VM i rallycross i juni. I juli blir det EM och VM i speedway, samt EM och VM i voltige. Även VM i militär femkamp hålls i juli. I augusti ska EM i segling avgöras. Det blir mer motorsport i form av EM i trail, EM i dragracing, VM i speedway, EM och VM i motorcross. Även VM i bangolf går av stapeln då.

Det finns mycket att se och göra i sommar. Ha det så skönt.

8 May 2023